Kolejnym godnym polecenia miejscem na kulinarnej mapie Andaluzji jest restauracja Sopranis w Kadyksie.
Restauracja dostała po raz kolejny gwiazdkę Michelina.
Znajduje się 5 minut pieszo od katedry i głównego placu, a wizualnie niczym nie wyróżnia się spośród otaczających ją restauracji i kawiarenek.
Dopiero po wypróbowaniu menu można się przekonać, że naprawdę warto było tu przyjechać.
Zjadłam tu najlepsze na świecie Salomrejo, czyli Gazpacho w wersji z Cordoby.
Są też pyszne ryby i desery, a do tego chrupiący domowy chleb i oliwa z oliwek.
Pływające w zatoce Kadyksu tuńczyki są słynne na całym świecie, a ich ceny na aukcjach osiągają zawrotne ceny, dlatego koniecznie spróbujcie tuńczyka!
Ogromnym plusem jest to, że można tu wybierać dania z karty- nie trzeba brać całego menu degustacyjnego.
…
…
…
…
…
…