img_6329.jpg

Wegański ser z ziemniaka…

Nadszedł Nowy Rok, a wraz z nim tęsknota za gotowaniem…

W grudniu strasznie dużo się dzieje i dużo mniej czasu spędzam w kuchni, dlatego postanowiłam to nadrobić.

Dziś przepis na przepyszny „ser”- smarowidło na kanapki lub sos do świeżych, warzywnych przekąsek, np. marchewek.

Do przyrządzenia potrzebujemy:

-3 ugotowane ziemniaki

-1 ugotowaną marchewkę

-1 podsmażoną cebulę

-ok. 4 łyżek płatków drożdżowych- są dostępne w każdym sklepie z ekologiczną żywnością

-6 łyżek oleju

-pół łyżeczki kurkumy

-ząbek czosnku

-jedna łyżeczka mojej ukochanej, wędzonej papryki- można ją dostać w każdym sklepie, w którym są przyprawy

Wszystkie składniki blendujemy na aksamitnie gładką masę i wstawiamy do lodówki do schłodzenia.

Smacznego ☀️

Udostępnij:

Dodaj komentarz