Nadszedł Nowy Rok, a wraz z nim tęsknota za gotowaniem…
W grudniu strasznie dużo się dzieje i dużo mniej czasu spędzam w kuchni, dlatego postanowiłam to nadrobić.
Dziś przepis na przepyszny „ser”- smarowidło na kanapki lub sos do świeżych, warzywnych przekąsek, np. marchewek.
Do przyrządzenia potrzebujemy:
-3 ugotowane ziemniaki
-1 ugotowaną marchewkę
-1 podsmażoną cebulę
-ok. 4 łyżek płatków drożdżowych- są dostępne w każdym sklepie z ekologiczną żywnością
-6 łyżek oleju
-pół łyżeczki kurkumy
-ząbek czosnku
-jedna łyżeczka mojej ukochanej, wędzonej papryki- można ją dostać w każdym sklepie, w którym są przyprawy
Wszystkie składniki blendujemy na aksamitnie gładką masę i wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Smacznego ☀️