Przepis na sałatkę:
-liście szpinaku jako baza
-kilka pokrojonych rzodkiewek
-pokrojony ogórek małosolny
-pół kalarepki
-garść malin
-awokado
-pomidor malinowy
-garść ziaren słonecznika
-łyżka nasion chia
Wszystkie składniki mieszamy razem i polewamy moim ulubionym sosem.
Przepis na sos, który zawsze mam w lodówce:
-50ml. ciepłej wody
-50ml. oliwy z oliwek
-łyżka miodu
-łyżka musztardy
-3 łyżki octu balsamicznego
-sok z połowy cytryny
-4 wyciśnięte ząbki czosnku
-łyżka oregano
-łyżka suszonej bazylii
-łyżka majeranku
-pół łyżki soli
Wszystkie składniki na sos mieszamy razem i pozostawiamy w lodówce do schłodzenia. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Kompot śliwkowy: pół kilograma śliwek gotujemy w dwóch litrach wody i dodajemy trochę cukru trzcinowego, cynamonu i kilka goździków.
Smacznego:-)