img_1549-1.jpg

Makaron ze szpinakiem…

W mojej kuchni królują ostatnio włoskie dania! Pizza, focaccia, makarony…

Zużywamy litrami oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i słoiki kaparów…


Dzisiaj przepis na bardzo pyszny i szybki w przygotowaniu makaron ze szpinakiem. 

•Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy z oliwek.

•Na patelni podsmażamy na oliwie z oliwek 2 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plastry.

•Następnie dodajemy świeży szpinak- około 2 szklanki. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i podduszamy przez około 3 minuty. 

•Następnie dodajemy 3 łyżki mascarpone i dusimy jeszcze przez minutę. 

•Łączymy sos z makaronem, dodajemy świeży pieprz i starty parmezan.


Makaron idealnie smakuje z miksem sałat, polanym sosem ze startego ząbka czosnku, 3 łyżek oliwy z oliwek i łyżki octu balsamicznego ❤

Udostępnij:

1 komentarz

  1. oj do mnie szpinak nie przemawia😨 ale obiecuję że w takim wydaniu spróbuję😉

Dodaj komentarz