W Hiszpanii sezon na truskawki w pełni, dlatego postanowiłam je wykorzystać.
Zrobiłam przepyszne ciasto, którego przygotowanie trwa około 5 minut + 50 minut pieczenie.
Przepis:
-200ml. jogurtu naturalnego
-100 gramów masła
-200 gramów mąki
-100 gramów cukru trzcinowego
-łyżeczka proszku do pieczenia
-pół łyżeczki startej wanilii
-2 jajka
-ok. 10 świeżych truskawek
Wszystkie składniki (bez owoców), miksujemy na gładką masę, następnie przelewamy na blachę i układamy truskawki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez 50 minut.
Klasyczny koktajl truskawkowy:
-litr mleka: może być krowie lub ryżowe
-20 truskawek
-łyżka miodu lub cukru trzcinowego
Wszystkie składniki miksujemy i pozostawiamy do schłodzenia.
Smacznego!!!