img_4988-1

Szaleństwo przed wylotem :-)

IMG_4988.JPG

Koszyki puste, ale miałyśmy miły spacer:-)

Dziś razem z przyjaciółką wybrałam się na grzyby. W lesie sucho i znalazłyśmy tylko 11 grzybów!

IMG_4986.JPG

Wróciłyśmy więc do domu szybciej, bo musiałam się spakować.
Jutro rano lecę do Mediolanu na pokaz
i jak zwykle szaleję przed wylotem, przygotowując mnóstwo jedzenia, żeby mi rodzina nie umarła z głodu 🙂

Nie zapomniałam też o sobie i zrobiłam dzień dziecka 🙂

Na śniadanie awokadowe grzanki.
Kocham awokado za wygląd, smak i wartości. Staram się przemycać je, gdzie tylko mogę:-)

IMG_4982.JPG

Grzanki– przepyszna chrupiącą i gorąca bułka z białym serem, awokado, pomidorem malinowym, oraz nasionami chia.

IMG_4984.JPG

Tartowy obiad 🙂

IMG_4990.JPG

Przepis na tartę:

-200 gram mąki
-100 gram masła
-2 żółtka
-szczypta soli

Wszystkie składniki należy zagnieść i masą wylożyć tartownicę.

Następnie na ciasto układamy świeże liście szpinaku, ugotowane fasolki i brukselki, a także podsmażone pieczarki.

Całość zalewamy sosem.

Przepis na sos:

-300 ml. śmietany kremówki
-3 ząbki czosnku
-3 łyżki startego parmezanu
-3 łyżki posiekanego kopru
-2 jajka
-sól i pieprz do smaku

Wszystkie składniki miksujemy i wylewamy na ciasto.

Tartę pieczemy w temperaturze 180 stopi, przez 45 minut.

IMG_4994.JPG

A na deser sok:

-200 gram malin
-łyżka liści pietruszki
-7 małych liści szpinaku
-2 pomarańcze
-6 jabłek

Wyciskamy sok z wszystkich owoców i chłodzimy!
Ten sok właśnie dołączył do grona moich ulubionych!!!

IMG_4999.JPG

Smacznego 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz