IMG_4123

Marnowanie jedzenia…

IMG_4127

Na świecie marnuje się coraz więcej jedzenia i poza kupowaniem nadmiernej ilości produktów, problem leży w nieodpowiednim przechowywaniu jedzenia.

Idealnym rozwiązaniem do domowego zabezpieczania żywności jest Food Saver.

Pakowanie próżniowe jest bezpieczną alternatywą dla tradycyjnych metod przechowywania żywności, które zamykają produkty spożywcze razem z powietrzem.

Tlen i wilgoć sprawiają, że żywność traci smak i z czasem się psuje.

Pakowanie próżniowe pozwala dłużej zachować świeżość produktom spożywczym.

Po odessaniu powietrza z worka lub pojemnika produkt zostaje szczelnie zamknięty, dzięki czemu okres jego przechowywania wydłuża się wielokrotnie.

Dzięki pakowaniu próżniowemu:

  • ◾produkty spożywcze chronione są przed rozwojem bakterii,
  • ◾jedzenie nie obsycha i dłużej nadaje się do spożycia,
  • ◾produkty zachowują swój smak, zapach i wartości odżywcze.

PxgkRqeDSga31SAs5SZPdg

  • Próżniowe przechowywanie żywności jest zdrowe
  • Chroni jedzenie przed bakteriami
  • Próżniowe pakowanie redukuje ilość wyrzucanej żywności
  • 13% żywności marnuje się przez tradycyjne metody przechowywania
  • Próżniowe pakowanie jest oszczędne
  • Kup więcej i zamroź mniejsze porcje
  • Próżniowe pakowanie utrzymuje żywność dłużej świeżą
  • Możesz wydłużyć przechowywanie żywności o rok lub dwa
  • Próżniowe pakowanie jest odwracalne
  • Po wyjęciu z próżni możesz żywność ponownie włożyć do lodówki, ugotować czy włożyć do mikrofalówki

IMG_4123

Jedzenie zapakowane, a teraz pora na przegląd prasy 🙂

W najnowszym magazynie Hipoalergiczni poruszyliśmy mój ulubiony temat dotyczący Mowy Ciała.

Warto przeczytać, bo jest to podsumowanie moich wcześniejszych postów i recenzji książki „Mowa Ciała”.

IMG_4132

A w najnowszym magazynie Women’s Health jest cała strona poświęcona pielęgnacji- zobaczcie koniecznie!

IMG_4133

Udostępnij:

Dodaj komentarz