10449557_10152272138214473_1275685651_n-horz

Kobiece rozmowy w Atelier Amaro…

Kobiece rozmowy w Atelier Amaro...

Dzisiejszy dzień był bardzo pracowity…

Od rana nagrywaliśmy kolejny odcinek mojego cyklu, w Pytaniu na Śniadanie. Będzie o bieganiu, trenowaniu i testowaniu…

10472201_10152272259154473_1496845649_n

Pod okiem Mateusza Jasińskiego uczyłam się techniki biegania i rozkładania sił na dłuższe dystansy. Efekty już wkrótce…

10443935_10152272258899473_1916483565_n

Po nagraniu, w cudownym towarzystwie kobiet, które o gotowaniu wiedzą wszystko udałam się na obiad i prezentację nowej linii kremów AA oceanic, do Atelier Amaro. Przez ponad godzinę siedziałam i słuchałam, inspirujących opowieści o jedzeniu, przy okazji testując kuchnię molekularną.

Bożena Dykiel, Paulina Smaszcz-Kurzajewska, Magdalena Zawadzka, Mariola Bojarska-Ferenc…

10428829_10152272137529473_662729855_n

Po powrocie do domu czekały na mnie dojrzałe brzoskwinie, które musiłam jakoś wykorzystać.
Tradycyjnie postanowiłam zrobić koktajl, a także ciasto.
Brzoskwinie zawierają witaminy A, B1, B2, B3, B6, C, PP, magnez, fosfor, żelazo, bor, potas, kwas foliowy, wapń i niacytynę. Oczyszczają organizm z toksyn, są zalecane podczas diet. Mają działanie antyrakowe i przedłużają młodość.

Przepis na koktajl:

-250 ml. soku z brzozy
-10 truskwek
-brzoskwinia

Wszyskie składniki należy razem zmiksować i pozostawić do schłodzenia.

Ciasto z brzoskwiniami:

-250 gram mąki
-100 gram cukru
-60 gram masła
-100 ml. jogurtu naturalnego
-1 jajko
-szczypta wanilii
-łyżeczka proszku do pieczenia

Wszystkie składniki należy ze sobą zmiksować i przełożyć do foremki.

Następnie 4 dojrzałe brzoskwinie, obieramy i kroimy na kawałki. Przekładamy na ciasto i posypujemy cukrem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

10443928_10152272138559473_2027607794_n

Do ozdoby użyłam karamboli i miechunki peruwiańskiej…

Smacznego:-)

Udostępnij:

Dodaj komentarz