20140801-170201-61321151.jpg

Jabłkowe orzeźwienie…

20140801-170201-61321151.jpg

Przepyszne tegoroczne, polskie jabłka…

Od dwóch tygodni upały, więc wymyśliłam jabłkową lemoniadę. W zawiązku z tym, że temat jabłek jest bardzo na czasie, dobrze jest znać ten przepis.

Przepis:

-1 kg. jabłek
-2 litry wody
-4 cytryny
-liście mięty
-cukier trzcinowy
-kostki lodu

Jabłka gotujemy przez 20 minut, następnie dodajemy cukier (według uznania). Po ostudzeniu wyciskamy sok z 4 cytryn, dodajemy listki mięty i kostki lodu.
Smakuje przepyszne!!!!!!!!

Dziś ostatni dzień na półwyspie Helskim i dojadamy wszystko co mamy w lodowce. Na obiad zrobiłam krem warzywny.

Przepis:

-1 brokuł
-1 seler
-2 pietruszki
-6 ziemniaków
-świeży koperek
-1/3 świeżego awokado
-sól do smaku

Składniki gotujemy przez około 25 minut, następnie dodajemy świeży koperek i awokado. Wszystko razem miksujemy.

Smacznego:-)

20140801-171106-61866724.jpg

Zamki z piasku…

20140801-171417-62057507.jpg

Synek i mama…

20140801-171501-62101156.jpg

Nie chcę wracać…

20140801-171556-62156800.jpg

<3 <3 <3

Udostępnij:

Dodaj komentarz